Ciasto ucierane z makiem

5 (146 ocen)

Szybkie ,łatwe i smaczne ciacho z makiem i jabłkiem :)

Składniki:



  • 2,5 szklanki mąki pszennej
    6 jajek
    250 g margaryny
    3 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 szklanka cukru
    3 łyżeczki cukru waniliowego

    5 łyżek suchego maku
    1 jabłko

    polewa:
    2 tabliczki czekolady mlecznej
    5 łyżek mleka
    płatki migdałowe

Wystaw ocenę:

5 (146 ocen)

Ciasto ucierane z makiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę rozpuścić. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia.
    W misce zmiksować jajka z cukrem i cukrem waniliowym, dodać roztopioną margarynę,mąkę z proszkiem i miksować na wolnych obrotach.
    Połowę ciasta odlać do drugiej miski. Dodać do niego mak i starte na dużych oczkach jabłko. Wymieszać.
    Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Na blachę jedną część ciasta biszkoptowego, na to drugą część ciasta z makiem. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na 30 minut. ( sprawdzać patyczkiem czy ciasto już jest suche)

    W rondelku rozpuścić czekoladę z mlekiem. Powstałą polewą polać wystudzone ciasto a następnie posypać płatkami migdałowymi.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Mak Czekolada

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować