Ciasto toffi z bezami

4.49 (201 ocen)

  • Średni

Przepis przysłała Maria Błażków

  • Średni

Składniki:

  • - jajka: 4 sztuki
    - cukier: 0.75 szklanki
    - mąka: 0.75 szklanki
    - proszek do pieczenia: 1.5 łyżeczki
    - czekolada deserowa: 1 sztuka

    - mleko: 2 szklanki
    - budyń śmietankowy: 2 sztuki
    - żółtka: 3 sztuki
    - cukier: 0.5 szklanki
    - margaryna: 1 sztuka
    - bezy-opakowanie: 1.5 sztuki

    - margaryna: 2 łyżki
    - kruche krówki: 25 dekagramów
    - tłuszcz i bułka tarta do formy: 2 łyżki
Wystaw ocenę:

4.49 (201 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Bezy Beza

Ciasto toffi z bezami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ciasto toffi z bezami 1. Ubijamy pianę z 4 białek, a następnie, ubijając, stopniowo dodajemy cukier i żółtka. Mąkę mieszamy z proszkiem, dodajemy
    do masy i delikatnie mieszamy. Dodajemy startą czekoladę i ponownie mieszamy.
  • Ciasto toffi z bezami 2. Wylewamy ciasto na wysmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą blachę (36x25 cm). Pieczemy 30 minut w 180 °C.
  • 3. Żółtka mieszamy z cukrem. Masę mieszamy z budyniami i szklanką mleka. Drugą szklankę mleka zagotowujemy i wlewamy budynie. Gotujemy i studzimy. Margarynę ucieramy i stopniowo dodajemy zimny budyń. Krem rozsmarowujemy na biszkopcie i układamy bezy
  • Ciasto toffi z bezami 4. Krówki i margarynę roztapiamy na wolnym ogniu, cały czas
    mieszając. Lekko studzimy i polewamy bezy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Walentynki Impreza Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować