Ciasto rumowe

4.5 (140 ocen)

Ciasto jest przeznaczone tylko dla dorosłych ...pyszne ..

Składniki:

  • -biszkopt- z 3 jajka
    KREM
    -mleko 3,2 % 1 szklanki
    -cukier 1 szklanka
    -jajka 3 sztuki
    -masło 20 dkg
    -margaryna 12,50 dkg
    -ciastka 6 paczek
    -rum 100 mililitrów
    -wiórki kokosowe 4 łyżki
    LUKIER
    -cukier puder 1,50 szklanki
    -woda 5 łyżek
Wystaw ocenę:

4.5 (140 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto rumowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Zagotować mleko z cukrem, wychłodzić.
  • 2. 2. Odlać trochę zimnego mleka, dodać jajka dokładnie roztrzepać.
    Mleko powtórnie zagotować, wlać jajka cały czas mieszając, zagotować.Odstawić do przestudzenia.
  • 3. .3. Margarynę z masłem rozkręcić, stopniowo dodając masę jajeczną.
  • 4. 4. Na zimnym biszkopcie rozsmarować krem.Na kremie ułożyć ciastka, skropić wszystko rumem.
  • 5. 5. Cukier puder zalać gorącą wodą, wymieszać. Ciastka polukrować na prawie zastygły lukier, posypać wiórki kokosowe albo posypkę czekoladową.
    SMACZNEGO!!!!!

    Blaszka 25 x 25 cm .

Porady

Zamiast rumu, można dodać aromatu rumowego... to nie będzie to samo ale można podawać dzieciom

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować