Ciasto "Rubin"

0 (0 ocen)

  • 60 min

Smaczne i słodkie - znakomite do popołudniowej kawy

  • 60 min

Składniki:

  • 4 jaja
    8 łyżek cukru
    8 łyżek mąki
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    2 łyżki cacao
    1 słoik dżemu lub powidła
    1 opakowanie biszkoptów
    2 opakowania galaretki (czerwonej)
    1 opakowanie kremu (ajerkoniak lub waniliowy)
    1 czekolada
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto "rubin" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier, żółtka na końcu mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i cacao. Wylewamy na posmarowaną margaryną i posypaną tartą bułką blachę. Pieczemy w temperaturze 180 stopni C około 20 min.
    Galaretki rozpuścić, pozostawić do ostudzenia na płaskim talerzu / pojemniku – tak, żeby galaretka miała grubość ok. 1 cm.
    Na upieczony, ostudzony biszkopt wykładamy dżem (powidło), na którym układamy biszkopty zachowując 1, 5 centymetrowy odstęp. Pomiędzy biszkopty układamy pokrojoną w paski połowę galaretki. Na górę smarujemy połowę kremu przygotowanego według przepisu. Na krem układamy ponownie biszkopty i galaretkę, następnie drugą połowę kremu i posypujemy startą czekoladą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

3.84 (628 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Ciasto Euforia

To może cię zainteresować