Ciasto "rubin" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier, żółtka na końcu mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i cacao. Wylewamy na posmarowaną margaryną i posypaną tartą bułką blachę. Pieczemy w temperaturze 180 stopni C około 20 min.
Galaretki rozpuścić, pozostawić do ostudzenia na płaskim talerzu / pojemniku – tak, żeby galaretka miała grubość ok. 1 cm.
Na upieczony, ostudzony biszkopt wykładamy dżem (powidło), na którym układamy biszkopty zachowując 1, 5 centymetrowy odstęp. Pomiędzy biszkopty układamy pokrojoną w paski połowę galaretki. Na górę smarujemy połowę kremu przygotowanego według przepisu. Na krem układamy ponownie biszkopty i galaretkę, następnie drugą połowę kremu i posypujemy startą czekoladą.
Komentarze