Ciasto szpinakowe

4.5 (187 ocen)

Mega pozytywne zaskoczenie ! Ciasto słodkie, ze szpinakiem :) Zaskakuje kolorem i smakiem :)Smakuje na prawdę super :) Z resztą , trzeba to spróbować :D Nie da się tego opisać słowami :)

Składniki:

  • 1 szklanka mąki
    1 szklanka wiórek kokosowych
    1/2 szklanki cukru
    1 łyżeczka sody oczyszczonej
    pół łyżeczki proszku do pieczenia
    1/3 szklanki oleju
    1 łyżeczka octu balsamicznego
    1/2 szklanki mleka
    1 szklanka mrożonego szpinaku
    cukier puder do posypania

Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Ciasto szpinakowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak rozmrozić i odsączyć na sitku wodę.W jednej misce wymieszać składniki suche. W drugiej mokre. Składniki suche i szpinak dodać do składników mokrych. Wymieszać mikserem chwilę. Tortownicę (21cm) wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać do tortownicy ciasto. Piec w temperaturze 180 stopni przez 40 minut. Posypać cukrem pudrem. :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować