1.Białka ubijamy na sztywno,ucierając dodajemy cukier i po jednym żółtku,na końcu dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia,ucieramy.Dno tortownicy o średnicy 26 cm. wykładamy papierem do pieczenia,wlewamy ciasto i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy 20 minut .
2.Budyń mieszamy w 3/4 szklanki soku.Pozostały sok zagotowujemy i gotujemy budyń.Gorącą masę rozsmarowujemy na biszkopcie.Po ostygnięciu na zimny budyniu rozkładamy równomiernie delicje ,czekoladą do góry.
3.Galaretką rozpuszczamy w połowie szklanki gorącej wody i odstawiamy do ostygnięcia.Śmietanę ubijamy na sztywno,dodajemy tężejącą galaretkę i miksujemy.Masę wykładamy na delicjach.Wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia.
4.2 galaretki rozpuszczamy w 800 ml. Gorącej wody,odstawiamy do ostygnięcia.Tężejąca wylewamy na masę śmietanową.Wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia.
Komentarze