1.BISZKOPT:
Białka ubić z solą na sztywną pianę, dodać cukier, cukier waniliowy , żółtka i ubijać przez chwilę, następnie wsiać przez sitko obie mąki i wymieszać ŁYŻKĄ !!!nie mikserem, dodać proszek do pieczenia i wlać na niego wodę i ocet, wymieszać i upiec biszkopt. Ostudzić.
2.Budynie ugotować na soku,wystudzić i wyłożyć na biszkopt, na budyń poukładać/wcisnąć lekko delicje.
3.Galaretkę rozpuścić w szklance wody i zostawić do stężenia, śnieżki ubić z mlekiem, tężejącą galaretkę dodawać do ubitej śnieżki i ubijać do połączenia się na gładką masę.
Wykładać szybko na delicje ponieważ masa szybko tężeje.
4.Ostatnią galaretkę rozpuścić w 0,5 l wody odstawić do stężenia i wyłożyć na piankę.
Komentarze