Ciasto malinowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1.Białka ubijamy na sztywną pianę. Cały czas ubijać,wsypujemy cukier.Dodajemy żółtka.Delikatnie wsypujemy mąkę wymieszaną z kakaem i proszkiem do pieczenia i mieszamy.Ciasto przelewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia.Pieczemy 30 min w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 stopni Celsjusza.
2.Przygotowanie masy białej.
300 mil śmietany 30% ubijamy z cukrem pudrem na sztywną pianę dodajemy rozpuszczona żelatynę i mieszany.Wylewamy na biszkopt.
3.Na masie układamy maliny i zalewamy tężejącą galaretką malinową.Wkładamy do lodówki aby wystygło.
4.Masa malinowa.
300 mil śmietany 30% ubijamy na sztywną pianę dodajemy rozpuszczoną,schłodzoną galaretka i mieszamy.Wylewamy na galaretka.
Porady
Na wierzchu można udekorować rozpuszczoną galaretkąu.Ja odkładam kilka łyżek galaretki i polewam na wierzchu.
Komentarze