CIASTO JAGLANE Z MANDARYNKAMI

4.5 (158 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Dziś mam dla Was przepis na ciasto jaglane, które smakiem przypomina trochę sernik!Tak, tak sernik!Dodatek soczystych mandarynek sprawia, że delikatnie orzeźwia i jest świetnym , zdrowym pomysłem do popołudniowej kawki!Polecam!

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    * kasza jaglana - 200 g

    * woda - 350 ml

    * mleko - 110 ml

    * cukier - ok. 130 g

    * olej - 20 ml

    * jajko - 2 szt

    * soda - 1 łyżeczka

    * cukier wanilinowy - 1 łyżka

    * mandarynki - ok. 200 g
Wystaw ocenę:

4.5 (158 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto jaglane z mandarynkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    Kaszę jaglaną dwukrotnie płuczemy, a następnie zalewamy wodą, dodajemy szczyptę soli i gotujemy na wolnym ogniu aż wchłonie całą wodę.

    Do ugotowanej dodajemy mleko, jajka , cukier , sodę oraz olej - wszystko razem dokładnie miksujemy.

    Wylewamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia, na górze układamy obrane mandarynki i wkładamy do nagrzanego na 180C piekarnika na ok. 55-60 minut.

    Odstawiamy do całkowitego wystudzenia!

    Posypujemy cukrem pudrem i zajadamy!

    Smacznego

Porady

Zamiast mandarynek smiało możemy dodać inne , ulubione owoce!

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza Kasza jaglana Mandarynki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować