Ciasto kakaowe z biszkoptami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopty posmaruj dżemem, połącz ze sobą po dwa i ułóż w 3 podłużnych rzędach na blasze.
2.CIASTO: Margarynę wraz z cukrem, kakao i wodą gotuj 5 min. Po ostygnięciu dodaj jajko i 5 żółtek, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Białka ubij i połącz z ciastem. Wylej na biszkopty i piecz ok 35 minut w temp 180 stop C
3.MASA: Budyń, cukier i żółtka i mąkę dobrze rozetrzyj w garnku, zalej wrzącym mlekiem. Gotuj, aż zgęstnieje. Studzimy. Zimny budyń utrzyj z margaryną. Masę smarujemy na ostudzone ciasto.
4.POLEWA: Margarynę, cukier, kakao oraz śmietanę zagotuj. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i dodaj do polewy. Wymieszaj. Ostudzoną polewę polej na masę.
Komentarze