1.Z białek ubijamy pianę z cukrem na sztywno. Dodajemy po jednym żółtku i ubijamy dalej. Dodajemy dwa rodzaje mąki z proszkiem do pieczenia i na koniec dodajemy kakao. Mieszamy i pieczemy w foremce 25cm na 25 cm w temperaturze 180 stopni około 30 minut.
Do masy kawowej należy rozpuścić żelatynę i kawę w 2 łyżkach wody.
Śmietankę należy ubić. Dodajemy cukier puder.Żelatynę wraz z kawą wlewamy powoli do śmietanki i ubijamy mikserem. Na biszkopt wykładamy i wkładamy do lodówki na 15 minut. W tym czasie ubijamy kolejną śmietankę z dodatkiem cukru pudru i rozpuszczonej żelatyny. Tak przygotowaną masę wykładamy na lekko zastygniętą masę kawową. Wkładamy do lodówki na 15 minut. Na koniec dekorujemy ciasto startą gorzką czekoladą.
Porady
Ciasto można zrobić również z podwójnej porcji wtedy będzie wyglądało jak tort kawowy.
Komentarze