Ciasto cappuccino z konfiturą z czarnej porzeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wykonanie: Jajka posolić, dodać cukier i utrzeć robotem na puszystą masę. Mąki, kakao, kawę i proszek do pieczenia wymieszać, dodawać małymi porcjami do masy jajecznej, delikatnie wymieszać. Formę do ciasta natłuścić, wysypać bułką tartą, wylać ciasto. Piekarnik podgrzać, wstawić ciasto i piec w temp. 180 stopni 30 minut. Wystudzić, przekroić na 2 placki. Oba placki posmarować konfiturą porzeczkową.
1 szklankę mleka zagotować z cukrem. Mąki, kawę wymieszać z drugą szklanką mleka. Wlać do gotującego się mleka, ugotować budyń, wystudzić. Dodać margarynę i utrzeć na puszystą, jednolitą masę. Wyłożyć 3/4 kremu na jedno ciasto, przykryć drugim, docisnąć. Wierzch ciasta posmarować pozostałym kremem, posypać wierzch kawą cappuccino.
Porady
Ciasto można posypać również wiórkami czekoladowymi.
Komentarze