Kapciuszki z grahamek

0 (0 ocen)

  • 20 min

Gdy powiedzialam dzieciom, ze na kolacje będą kapciuszki, nie chcialy mi wierzyc.Zobaczyli-uwierzyli i zjedli ze smakiem.

  • 20 min

Składniki:

  • 2 bułki grahamki,
    3 plasterki wędliny,
    4 plasterki sera żółtego,
    masło do posmarowania,
    1 ząbek czosnku
    1 łyżka oleju

Kapciuszki z grahamek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kapciuszki przed upieczeniem 1. Z bułki odcinamy połowę gornej jej części, tak,zeby utworzyly kształt kapcia.
    Wierzch nacinamy dosc głęboko po skosie.
    Ser żółty kroimy w prostokąty i wkładamy do otworów.
    Wędlinę kroimy w kostkę i także wkładamy w otwory (z serem). Całą nafaszerowaną część kapcia smarujemy cienką warstwą oleju.
    Miejsce po wyciętej bułce smarujemy masłem.
    Wkladamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy do zrumienienia w temp 180 stopni-ok 15 minut.
    Po wyjęciu z piekarnika dolną część kapcia nacieramy czosnkiem.Podajemy z ketchupem i ulubionymi warzywami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy