Świetna chrupiące danie, które sprawdzi się jako przekąska a także jako obiad.
30 min
Składniki:
Papier ryżowy
100 g ryżu lub kaszy kus kus
100 g gotowanego drobiowe mięsa
Gotowana marchewka
50 g sera żółtego
Pół papryki
Gałązka koperku
50 g swojskiej kiełbasy
Cebula
Chrupiące spring rollsy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Gotujemy ryż według przepisu z opakowania.
Kiełbase kroimy w kostkę, cebule i paprykę drobno siekamy.
2.Na patelni podpiekamy kiełbasę, jak puści tłuszcz dodajemy cebulę i paprykę, dusimy do miękkości.
Dodajemy drobno pokrojone gotowane mięso,marchewkę i przyprawiamy.
3.Do ugotowanego ryżu dodajemy kiełbasę z mięsem i warzywami, dodajemy posiekany koperek i starty ser. Dokładnie mieszamy.
4.Każdy płatek papieru ryżowego zanurzamy na chwilę w letniej wodzie i kładziemy na desce żeby zmiękł. Łyżkę farszu nakładamy na papier i zawijamy podobnie jak gołąbki.
Komentarze