Chleb z masłem ziołowym na grilla

4.51 (194 ocen)

  • 40 min

Na grillu nie może zabraknąć chleba z masłem czosnkowo-pietruszkowym. Chleb, którego każda kromka posmarowana jest takim masełkiem, po złożeniu upieczony jest w folii aluminiowej na grillu lub w piekarniku. Po rozchyleniu folii unosi się cudowny zapach pieczonego chleba z nutką czosnku i pietruszki.

  • 40 min

Składniki:

  • • 1 dowolny chleb pokrojony w kromki
    • 200 g masła
    • 4 ząbki czosnku
    • pęczek natki pietruszki
    • 2 łyżki soku z cytryny
    • sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.51 (194 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Chleb

Chleb z masłem ziołowym na grilla - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Chleb z masłem ziołowym na grilla 1. • Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę, wymieszać z sokiem z cytryny.
    • Miękkie masło utrzeć z czosnkiem, dodać natkę pietruszki.
    • Doprawić do smaku solą i pieprzem.
    • Każdą kromkę chleba smarować masłem z jednej strony. Przyklejać jedną kromkę do drugiej.
  • Chleb z masłem ziołowym na grilla 2. • Całość zawinąć szczelnie w folię aluminiową.
    • Piec w piekarniku w 180 st.C przez 20-30 minut. Można również upiec na grillu, jeśli znajdzie się miejsce.

Porady

Można użyć własnoręcznie upieczonego chleba.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill

Podobne przepisy

To może cię zainteresować