Chipsy marchewkowe

5 (200 ocen)

To pyszna, zdrowa i niskokaloryczna przekąska:)

Składniki:

  • - 1 duża marchew
    - oliwa ( troszkę do pokropienia tylko)
    - sól, gałka muszkatołowa do smaku
Wystaw ocenę:

5 (200 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Przekąski Chipsy

Chipsy marchewkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchew obieramy, kroimy i obieraczką do warzyw okrawamy wzdłuż cienkie paski. Jak Wam wyjdzie takie będą. Układamy na blasze, wyłożonej papierem do pieczenia , skrapiamy oliwą ( nie za dużo) posypujemy solą i najlepiej świeżo zmieloną gałką ( suszona też może być) i wstawiamy do piekarnika nastawionego na 180C ( góra- doł) i pieczemy ok. 15-20 min. Mają nie być spalone. Zostawiamy do wystudzenia ( jak się umiecie powstrzymać;) ) i zjadamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować