Chinkali-sakiewki gruzińskie

4.5 (158 ocen)

  • 40 min

bardzo smaczne

  • 40 min

Składniki:

  • farsz do sakiewek;

    0,5 kg mięsa mielonego
    0,5 kostki masła
    1 doniczka kolendry albo przyprawa
    2 cebule
    1-2 ząbki czosnku ,0,5 szklanki bulionu rosołowego ,przyprawy
    mąka pszenna
Wystaw ocenę:

4.5 (158 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Chinkali-sakiewki gruzińskie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso mielone usmażone 1. Robimy ciasto na pierogi ,rozwałkujemy i wycinamy koła ale takie większe .Nakładamy farsz i trochę masła na górę ,zlepiamy zakładkami do góry .Gotujemy w wodzie ,do wody dodajemy sól i olej ,jak wypłyną sakiewki do góry to znaczy że są już dobre,jemy rękoma obracając szerszym do góry .Podajemy z śmietaną kwaśną
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować