Charakterne parówki

5 (163 ocen)

  • 25 min

Marynowane w musztardzie parówki, duszone z czerwoną cebulką, doprawione curry.

  • 25 min

Składniki:

  • 8 cienkich wędzonych parówek drobiowych (500 g)
    3 - 4 łyżki musztardy stołowej
    3 łyżki syropu wiśniowego
    1 łyżka oleju
    1 łyżeczka przyprawy do kebaba
    1 czerwona cebula (70 g)
    2 - 3 łyżki margaryny
    1/2 - 1 łyżeczka curry
Wystaw ocenę:

5 (163 ocen)

Zobacz również:

Curry Musy Syropy Przystawki

Charakterne parówki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Charakterne parówki 1. Usunąć osłonki z parówek, zrobić 3 ukośne nacięcia na każdej parówce. Musztardę wymieszać z syropem, olejem i przyprawą do kebaba. Pastą wysmarować parówki, przykryć pokrywką lub owinąć folią - włożyć do lodówki na dobę.
  • Charakterne parówki 2. Na margarynie poddusić posiekaną cebulę z przyprawą curry (około 5 min).
  • Charakterne parówki 3. Do cebuli włożyć parówki razem z marynatą. Dusić około 5 min na silnym ogniu. Parówki często przewracać, aby równomiernie się przyrumieniły.
  • Charakterne parówki 4. Podawać jako ciepłą przystawkę lub z pieczywem. Parówki smakują również z ziemniakami z wody i surówką.

Porady

Czas przygotowania potrawy nie uwzględnia czasu marynowania parówek.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Marynata Musztarda Parówki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Marynowanie Na ciepło

Podobne przepisy

To może cię zainteresować