Carpaccio z wędzonego łososia

4.49 (194 ocen)

  • 10 min

Łosoś i oliwa zawierają nienasycone kwasy tłuszczowe, które zapobiegają wielu chorobom. Można by, więc powiedzieć, że jest to połączenie doskonałe. Ostatnio przygotowałam carpaccio z wędzonego łososia z cebulką, ogórkiem i kolorowym pieprzem polane oliwą z oliwek niefiltrowaną prosto z Włoch.

  • 10 min

Składniki:

  • 200 g wędzonego łososia
    2 łyżki oliwy
    łyżeczka octu balsamicznego
    łyżka soku z cytryny
    ogórek kiszony
    pół małej czerwonej cebuli
    posiekana natka pietruszki i szczypiorek
    kolorowy pieprz
    szczypta soli truflowej (lub himalajskiej)
Wystaw ocenę:

4.49 (194 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Carpaccio

Carpaccio z wędzonego łososia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Łososia pokroić na dłuższe plastry, które ułożyć jeden za drugim na talerzu.
    Ogórka kiszonego i cebulkę drobno pokroić, posypać nimi łososia.
    Posypać całość natką pietruszki i szczypiorkiem.
    Kolorowy pieprz utłuc w moździerzu i doprawić nim łososia dodając również sól truflową.
    Oliwę wymieszać z octem balsamicznym i sokiem z cytryny, mieszanką polać danie przed podaniem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować