Cappucino na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.W półtorej szklanki gorącej wody rozpuścić jedną galaretkę i ostudzić. Następnie nasączyć biszkopty w tej galaretce i kłaść jeden obok drugiego na wysmarowanej tłuszczem prostokątnej formie o wy. 25x 36 cm. Margarynę, cukier i żółtko utrzeć na pulchną masę, następnie dodać powoli serki homogenizowane, mleko w proszku, rozpuszczoną w dwóch łyżkach wody i ostudzoną kawę, cały czas uciarając. Pod koniec dodać letnią żelatynę rozpuszczoną w 1/2 szkl. gorącej wody.
2. Wszystko dokładnie wymieszać i wylać na biszkopty. Gdy masa zgęstnieje ponownie nasączyć biszkopty w galaretce i kłaść na masę jeden obok drugiego. Ciasto włożyć na 1/2 godziny do lodówki. Dwie galaretki przygotować wg przepisu na opakowaniu, a gdy zacznie tężeń polać ciasto. Schłodzić. Najlepiej podawać następnego dnia.
Komentarze