Cannelloni z kabaczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem oleju przez 3 min.
W międzyczasie do mięsa mielonego dorzucamy posiekaną połówkę główki czosnku, cebulę, namoczoną i odciśnięta bułkę, jajko, sól i pieprz.
2.Po wymieszaniu dodajemy pokrojone w kostkę kabaczki i delikatnie mieszamy łyżką.
Pomidory wrzucamy do garnka, dodajemy posiekaną resztę czosnku, dolewamy 200 ml wody i doprowadzamy do wrzenia, doprawiamy do smaku tabasco, solą i pieprzem.
3.Na dno naczynia żaroodpornego wlewamy słodką śmietankę.
Ugotowany al dente makaron napełniamy farszem mięsnym i układamy kolejno w naczyniu do zakończenia składników.
4.Rozgrzewamy piekarnik i pieczemy wg. producenta. Ja zapiekałam ok. 30 min, po czym posypałam wierzch serem żółtym i piekłam do rozpuszczenia sera.
SMACZNEGO!
Komentarze