Połączenie może nietypowe, ale bardzo pożywne i naprawdę smaczne. :)
1 godz. 20 min
Składniki:
100 g fasolki mung (wcześniej namoczonej przez 2-3 godziny),
200 g pieczarek,
ok. 125 g makaronu cannelloni,
2 szklanki dowolnego sosu pomidorowego,
olek rzepakowy do smażenia,
kmin rzymski, sól, gałka muszkatołowa.
Cannelloni z fasolką mung i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Fasolkę gotujemy przez około 25 minut (powinna być miękka). Odlewamy wodę.
2.Pieczarki myjemy, kroimy w kawałki, solimy, podsmażamy.
3.Ugotowaną i odsączoną fasolkę podsmażamy na bardzo małej ilości oleju. Dodajemy kmin, gałkę muszkatołową, sól.
4.Część rurek cannelloni faszerujemy fasolką, pozostałe pieczarkami. Układamy w formie na przemian. Polewamy sosem pomidorowym tak, żeby cały makaron był nim przykryty.
5.Zapiekankę wstawiamy do nagrzanego piekarnika (180 stopni) i pieczemy około 30 - 40 minut.
Komentarze