Cannelloni z brokułowym beszamelem i camembert - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ugoruj brokuł w osolonej wodzie( zostawić 1 szklankę płynu po ugotowaniu). Pierś pokrój w drobną kostkę. Usmaż dokładnie doprawiając curry, solą i białym pieprzem.
2.Masło rozpuść , dodawaj stopniowo mąkę, pół szklanki wody z brokułów i mleko. dokładnie mieszać, do uzyskanie nie za gęstego sosu. Brokuł zmiksować z resztą odstawionej wody i czosnkiem oraz doprawić solą i pieprzem. Do beszamelu dodać brokuł i pierś z kurczaka oraz szczyptę gałki muszkatołowej.
3.Jak sos lekko ostygnie maczać makaron i nadziewać. Ułożyć napełnione rurki w naczyniu żaroodpornym. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 185C. Piec przez 20 min. następnie włożyć do piekarnika cały camembert i piec jeszcze 10 min. Rozłożyć gotowe danie na talerze, rozciąć lekko ser i polać rozpuszczonym środkiem makaron.
Komentarze