Smażony camembert z brzoskwinią z dodatkiem żurawiny to doskonała przystawka, można ją podać niespodziewanym gościom albo na rozpoczęcie uroczystego obiadu. Ja zrobiłam sobie camembert na śniadanie. Polecam, było pysznie!
Camembert z brzoskwinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Posiekane orzechy włoskie uprażyć na suchej patelni. Serki przekroić poziomo na pół, i każdą połówkę posypać prażonymi orzechami, lekko wcisnąć w ser, przykryć drugą połówką, przycisnąć. Jajko roztrzepać na talerzyku, dodać odrobinę soli i pieprzu. Krążki sera moczyć w jajku, obtoczyć w tartej bułce i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor, wyłożyć na talerz. Na drugiej patelni na rozgrzany olej włożyć brzoskwinie, chwilę obsmażać z obu stron i ułożyć na serowych kotletach. Wgłębienie brzoskwiń wypełnić konfiturą żurawinową, posypać natką pietruszki. Najlepiej smakuje z pieczywem razowym.
Komentarze