Burasek z masą karpatkową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1 szklankę mleka zagotować a drugiej szklance mleka rozmieszać proszek Karpatka i wanilię, wlać do wrzącego mleka i gotować energicznie mieszając do zgęstnienia. Zestawić z ognia i dodać pokrojone masło, wymieszać do rozpuszczenia. Włączyć mikser i porządnie zmiksować.
Rozgrzać piekarnik d 180 st.
Wymieszać razem kisiel, budyń i proszek do pieczenia.
Całe jajka ubić z solą, nadal ubijając dodawać po łyżce cukier i miksować ok. 8 minut.
Zmniejszyć obroty i dodać suchą mieszankę: kisiel, budyń i proszek.
Przelać do formy i piec ok. 35 minut. Wystudzone przekroić i nasączyć dowolnym ponczem.
Na jeden blat wyłożyć ¾ budyniowej masy, przykryć drugim blatem ciasta. Na wierzch wyłożyć resztę masy budyniowej. Zetrzeć białą lub gorzką czekoladę.
Komentarze