Buraczki marynowane w soku jabłecznym

4.5 (171 ocen)

Delikatne buraczki z nutą jabłeczną.Pasują zarówno jako przystawka do zakąsek albo dodatek do drugiego dania.

Składniki:

  • Ok.1 kg buraczków
    100 ml octu jabłecznego
    1/2 l soku jabłecznego
    100 g miodu
    3 -4 goździki
    laska cynamonu
    20 -25 g grubej soli
Wystaw ocenę:

4.5 (171 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Buraczki

Buraczki marynowane w soku jabłecznym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraczki ugotować i obrać.Jeśli są większe pokroić je w plastry.
  • 2. Sok i ocet zmieszać,dodać miód,goździki i sól.Zagotować razem z cynamonem.
  • 3. Buraczki ułożyć w wyparzonych słoikach,zalać wrzącym sokiem.Brzegi słoików i wyparzone pokrywki powycierać do sucha i zamknąć.
  • 4. Pasteryzować 10 -15 minut,po wyjęciu ustawić je do góry dnem i pozostawić do wystygnięcia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Miód

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować