Bulgur z indykiem i warzywami

4.5 (163 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 60 min

Pyszny, pożywny, jesienny obiad z kaszą bulgur, mięsem i bukietem warzyw.

  • 60 min

Składniki:

  • na 2 porcje:
    2/3 szklanki suchej kaszy bulgur
    350 g piersi z indyka
    400 g mieszanki warzyw mrożonych (lub kilka pokrojonych kolorowych świeżych warzyw)
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    przyprawy: oregano, bazylia, czerwona papryka, kurkuma, curry
    pieprz, sól do smaku
    masło klarowane do podsmażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (163 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Bulgur z indykiem i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę dobrze przepłucz na sitku. Ugotuj w osolonej wodzie w proporcji 1:2 (kasza:woda) na małym ogniu aż kasza wchłonie całą wodę.
  • 2. Pierś z indyka przypraw papryką, kurkumą i odrobiną curry.
  • 3. Cebulę obierz, pokrój w kostkę i podsmaż krótko na maśle klarowanym. Po chwili dodaj kawałki mięsa i duś na małym ogniu aż mięso zmięknie.
  • 4. Następnie dodaj warzywa i duś razem przez kilka minut.
  • 5. Pod koniec dodaj kaszę i dwa przeciśnięte ząbki czosnku.
  • 6. Przypraw danie bazylią, oregano, solą i pieprzem do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Indyk Kasza Warzywa Kasza bulgur

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować