Przepis na bułeczki z parówka i boczkiem. Bułeczki kupione w sklepie do samodzielnego wypieku.
Dla 3 osób
Łatwy
Składniki:
BUłECZKI:
- bagietka do samodzielnego wypieku kupiona w sklepie: 2 sztuki
- parówka cienka: 3 sztuki
- boczek wędzony parzony: 6 plastrów
- ser żółty plastry: 6 sztuk
Bułeczka na śniadanie z boczkiem i parówką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Bagietki pokroić na 3 części (jeżeli mamy małe bułeczki to 6 sztuk) naciąć z góry, parówki kroimy na pół i owijamy plasterkiem boczku. Tak przygotowana parówkę wkładamy do naciętej bułki i przekrywamy plasterkiem sera. Bułeczki układamy na blasze i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200-220 stopni. Pieczemy ok 8-10 minut, aż się zarumienią
Komentarze