Brzoskwiniowa wyspa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka oddziel od żółtek i ubij ze sztyptą soli na sztywną pianę.
Dodaj cukier, ubijaj aż do rozpuszczenia. Dodaj żółtka, proszek
wymieszany z oba rodzajami mąki. Delikatnie wymieszaj. Ciasto podziel na
dwie osobne części, przełóż na blaszki o wymiarach 25 na 40cm. Każdą piecz około 15-20 minut w temperaturze 180
stopni.
2.Sok z brzoskwiń zagotuj z cukrem. Wodę wymieszaj z budyniami, wlej do
gotującego się soku. Wystudzony budyń utrzyj z masłem. Dodaj spirytus i
cukier puder do smaku.
3.Galaretkę przyrządź zgodnie z przepisem na opakowaniu. Wystudź.
4.Na biszkopt wyłóż 2/3 masy, pokrojone brzoskwinie i kawałki
galaretki cytrynowej, zostawiając część na wierzch ciasta. Przykryj
drugim biszkoptem. Rozsmaruj pozostałą masę i rozłóż resztę
brzoskwiń i galaretki.
Komentarze