Brzoskwiniowa sałatka

0 (0 ocen)

Szybko, smacznie i zdrowo- czyli nic dodać, nic ująć.Brzoskwinie możemy zastąpić, innymi sezonowymi owocami!

Składniki:

  • Składniki:
    • 1 podwójny filet z kurczaka,
    • Sałata zielona,
    • Garść Rukoli,
    • 3 połówki brzoskwini z puszki,
    • Świeżo mielony kolorowy pieprz,
    • Świeżo mielona sól morska do smaku,
    • Szczypta kurkumy na kolor,
    • Olej do smażenia,
    • Płatki migdałowe do posypania,

    Dressing cytrynowy:
    • 3-4 łyżki oliwy z oliwek,
    • 2 łyżki sok z cytryny,
    • 2 krople octu balsamicznego,
    • Sól morska, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Brzoskwiniowa sałatka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • smażenie mięsa 1. Fileta z kurczaka płuczemy, odsączamy i kroimy w kostkę. Tak przygotowanego przyprawiamy i smażymy do miękkości na rozgrzanym oleju, dodając kurkumę.
    Fileta smażymy raczej krótko, a na większym ogniu- wówczas jest bardziej soczysty.
    Tak przygotowanego studzimy.
  • przygotowanie sałaty i rukoli 2. Liście sałaty i rukoli płuczemy i osuszamy. Sałatę delikatnie rwiemy na mniejsze części.
  • krojenie brzoskwiń 3. Odsączone z soku brzoskwinie kroimy w cienkie paseczki.
    Na przygotowane talerzyki układamy naprzemiennie przygotowane składniki: rudola, sałata, kostki fileta i brzoskwinie.
    Następnie przygotowujemy dressing, czyli mieszamy ze sobą oliwę, sok z cytryny i doprawiamy całość do smaku. Przygotowanym dressingiem polewamy sałatkę. Całość dodatkowo oprószamy płatkami migdałowymi. Podajemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brzoskwinie Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować