Brzoskwiniowa sałatka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Fileta z kurczaka płuczemy, odsączamy i kroimy w kostkę. Tak przygotowanego przyprawiamy i smażymy do miękkości na rozgrzanym oleju, dodając kurkumę.
Fileta smażymy raczej krótko, a na większym ogniu- wówczas jest bardziej soczysty.
Tak przygotowanego studzimy.
2.Liście sałaty i rukoli płuczemy i osuszamy. Sałatę delikatnie rwiemy na mniejsze części.
3.Odsączone z soku brzoskwinie kroimy w cienkie paseczki.
Na przygotowane talerzyki układamy naprzemiennie przygotowane składniki: rudola, sałata, kostki fileta i brzoskwinie.
Następnie przygotowujemy dressing, czyli mieszamy ze sobą oliwę, sok z cytryny i doprawiamy całość do smaku. Przygotowanym dressingiem polewamy sałatkę. Całość dodatkowo oprószamy płatkami migdałowymi. Podajemy.
Komentarze