Brzoskwiniowa "babeczka" z masą i musem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Odkładamy 10 malinek do dekoracji. Resztę malin miksujemy na mus - odkładamy kilka łyzeczek musu do dekoracji. Żelatynę rozpuszczamy w małej ilości gorącej wody i dodajemy do malin - dokładnie mieszamy lub miksujemy. Odstawiamy na chwile do lodówki, aby masa troszkę zgęstniała.
2.Śmietanę ubijamy razem z cukrem pudrem. Dodajemy do niej powoli masę malinową i mieszamy.
3.Brzoskwinie z puszki odsączamy z syropu, dokładnie osuszamy i nadziewamy masą malinowo-śmietanową. Ozdabiamy każdą "babeczkę" brzoskwiniową jedną malinką oraz dekorujemy na talerzyku musem malinowym.
Porady
Jeżeli mamy świeże brzoskwinie, to zamiast tych z puszki, możemy je użyć.
Komentarze