Brukselka w sosie chrzanowym z ziołami

0 (0 ocen)

  • 30 min

zdrowo i dietetycznie

  • 30 min

Składniki:

  • 500 g brukselki
    200 ml jogurtu naturalnego lub śmietany
    1 żółtko
    1 łyżka chrzanu
    sól
    pieprz
    pieprz ziołowy staropolski
    szczypta lubczyku
    szczypta oregano
    natka pietruszki
    szczypiorek

Brukselka w sosie chrzanowym z ziołami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Brukselkę przepłukać,oczyścić, zalać wodą i ugotować do miękkości.
    Odcedzić. W rondelku rozmieszać jogurt z chrzanem i żółtkiem , dodać przyprawy, podgrzewać aż sos zgęstnieje, dodać brukselkę i wymieszać.
    posypać natką pietruszki i szczypiorkiem

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy