Blok czekoladowy

4.5 (146 ocen)

  • 25 min

Blok czekoladowy to jeden z tych smaków, które kojarzą się z dzieciństwem.

  • 25 min

Składniki:

  • mleko w proszku, 400 g
    kakao, 4 łyżki
    mleko, 0,5 szklanki
    margaryna, 1 kostka
    cukier, 1,5 szklanki
    herbatniki, 2 opakowania po 200 g
    orzechy laskowe, 100 g
Wystaw ocenę:

4.5 (146 ocen)

Zobacz również:

Desery Blok czekoladowy Herbaty

Blok czekoladowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę rozpuścić w mleku. Dodać cukier i kakao. Poczekać aż zrobi się letnie. Stopniowo dodawać mleko w proszku i mieszać do uzyskania jednolitej masy.
  • 2. Herbatki pokruszyć, a orzechy posiekać. Dodać do masy, wymieszać, Przełożyć na małą blaszkę. Wstawić do lodówki na 2 godziny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Herbatniki Orzechy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować