BLOK CZEKOLADOWY

4.49 (166 ocen)

  • 20 min

Pyszny deser, który zawsze smakuje i szybko znika z talerza.

  • 20 min

Składniki:

  • - 250 g margaryny
    - 1 szklanka cukru
    - 1 cukier waniliowy
    - 6 łyżek wody
    - 3 łyżki kakao
    - 2 szklanki mleka w proszku
    - 100g herbatników.
Wystaw ocenę:

4.49 (166 ocen)

Zobacz również:

Desery Blok czekoladowy Herbaty

Blok czekoladowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę rozpuszczamy z cukrem, wodą, cukrem waniliowym i kakao. Zdejmujemy z ognia i wsypujemy stopniowo mieszając mleko w proszku.
  • 2. Do masy dodajemy pokruszone herbatniki i mieszamy. Foremkę o wymiarach 26X12cm wyłożoną papierem do pieczenia wykładamy masą i po wystudzeniu chłodzimy w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Herbatniki Kakao Mleko

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować