Botwinka

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zupa jest smaczna i zdrowa. Latem idealna na obiad dla maluchów.

Składniki:

  • skrzydło z indyka
    pęczek botwinki
    2 młode buraki
    marchewka
    kawałek selera
    kawałek pietruszki
    3 młode ziemniaki
    po kilka gałązek koperku i natki pietruszki

Botwinka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa i zieleninę myjemy i osuszamy. Botwinkę kroimy w pa s ki, resztę warzyw w kostkę. Zieleninę siekamy.
  • 2. Skrzydło myjemy i zalewamy 1 l wody. Wkładamy buraki, marchewkę, pietruszkę i selera oraz botwinkę. Solimy i gotujemy ok. 20 minut. Następnie
    dodajemy ziemniaki i gotujemy jeszcze 10 minut. Posypujemy zieleniną.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_06-2011

Komentarze

Podobne przepisy