Boeuf Strogonow

4.5 (171 ocen)

  • 60 min

Zupa bez ktorej w mojej rodzinie nie moga obejsc sie zadne imieniny:)

  • 60 min

Składniki:


  • 0,5kg poledwicy wolowej
    0,5kg pieczarek
    1 mala cebula
    2-3 korniszony
    1szkl. bulionu
    1szkl. smietany
    2 czubate lyzki koncentratu pomidorowego
    2 plaskie lyzki maki
    Maslo
Wystaw ocenę:

4.5 (171 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Boeuf strogonow - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mieso

    Mieso umyc i osuszyc. Nastepnie pokroic w kostke(1cmx1cm).
    Doprowic sola i pieprzem, a nastepnie zarumienic na rozgrzanym tluszczu.
    Przelozyc zarumienione mieso do rondelka.
    Pieczarki umyc, poszatkowac i zarumienic na patelni. Dodac do miesa,
    Doprawic sola i pieprzem
    Do miesa dodac cebule wtarta na drobnej tarce.
    Korniszony posiekac i dodac do rondla.

    Zupa

    Make wymieszac ze smietana aby nie bylo grudek.
    Dodac bulion i koncentrat.
    Zalac tym mieso i pieczarki.
    Wymieszac i zagotowac.
    Podawac z bulka , lub kluseczkami
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować