Bitki z karkówki z cebulą

4.97 (166 ocen)

  • 45 min

Moje smaki z dzieciństwa tradycyjne mięsko zanurzone w pysznym aromatycznym sosie,świetnie smakuje z kaszą i kiszonym ogórkiem domowej roboty.

  • 45 min

Składniki:

  • 1 kg karkówki wieprzowej
    4 cebule
    1 esencja do duszonych mięs Knorr
    1 liść laurowy
    3 ziela angielskie
    1 łyżeczka majeranku
    5 łyżek mąki
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.97 (166 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Bitki

Bitki z karkówki z cebulą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso przekrój wzdłuż na pół,a następnie na kotlety,opłucz,osusz i rozbij je nie zbyt cienko,oprósz mąką.
    Na patelni rozgrzej olej i obsmaż mięsu z obu stron na złoty kolor,odstaw na bok.
  • 2. W garnku rozgrzej olej i dodaj pokrojona w piórka cebulę,przesmaż,dodaj przyprawy,wsyp pozostałą mąkę,zlej 600 ml wrzącej wody,włóż obsmażone mięso,dodaj esencje i duś do miękkości mięsa.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wieprzowina Mięso

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować