Bitki z karkówki czosnkowo-ziołowe

0 (0 ocen)

Mocno czosnkowe mięso z aromatem ziół. Idealne na niedzielny obiad.

Składniki:

  • 1kg. karkówki w kawałku
    3 ząbki czosnku pokrojone w plasterki
    Marynata:
    5 przeciśniętych przez praskę ząbków czosnku
    1 łyżka bazylii i oregano
    1 łyżka ziół prowansalskich
    1 łyżeczka soli i pieprzu
    2 łyżki oliwy z oliwek
    1/2 łyżeczki chili
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety Bitki

Bitki z karkówki czosnkowo-ziołowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karkówkę umyć , osuszyć , pokroić w plastry.
    Każdy plaster mięsa delikatnie rozbić.

  • 2. Składniki marynaty połączyć razem , zaleć mięso , wymieszać.
    Odstawić do lodówki na 3-4h. lub na noc.
  • 3. Rozgrzać patelnię grillową lub zwykłą usmażyć mięso wraz z plastrami czosnku na rumiano.
  • 4. Usmażone mięso wraz z tłuszczem wytworzonym na patelni przełożyć do garnka , zalać wodą.
    Dusić bitki 30 min.
  • 5. Podawać z ulubionymi dodatkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wieprzowina

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Duszenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować