Biskwity z patelni z landrynkowym kremem

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Słodkie ciasto biszkoptowe i landrynkowy krem z białą czekoladą to połączenie któremu trudno się oprzeć, gwarantuję że jeśli raz spróbujecie będziecie prosić o dokładkę!

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • Ciasto:
    3 jajka
    3 łyżki mąki tortowej
    3 łyżki cukru
    2 łyżki oleju do smażenia
    Szczypta soli
    Krem:
    300 ml śmietany kremówki 30%
    2 paski białej czekolady
    70 g owocowych landrynek
    Dodatkowo:
    Ananas w żelu
    Melisa cytrynowa
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Ciastka Biszkopty

Biskwity z patelni z landrynkowym kremem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0ionimm 1. Ciasto:
    Białka jaj ubijamy na sztywną pianę z cukrem, gdy masa będzie lśniąca, dodajemy żółtka i miksujemy do połączenia, dodajemy przesianą pulchną mąkę i delikatnie mieszamy aby nie utracić konsystencji piany.
    Na patelni o śr.21 cm rozgrzewamy olej nakładamy ciasto i na wolnym ogniu smażymy pod przykryciem, gdy od spodu się zrumieni, delikatnie przewracamy na drugą stronę i rumienimy, w ten sposób smażymy 3 takie same biskwity, odkładamy na talerz zwijamy na połowę i odstawiamy do całkowitego wystygnięcia.
  • image-0b368rd 2. Krem:
    Landrynki tłuczemy tłuczkiem na pył, śmietankę podgrzewamy w rondelku, aby była gorąca-nie gotujemy, wsypujemy landrynki, dodajemy połamaną czekoladę i mieszamy do momentu aż wszystko się rozpuści. Zimną masę wstawiamy na co najmniej 3 godziny do lodówki aż stężeje, następnie ubijamy mikserem do uzyskania puszystego kremu, przekładamy biskwity, dekorujemy ananasem i melisą i podajemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Biała czekolada Śmietanka Masa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować