PONADTO
4 duże wafle
budyń czekoladowy ugotowany z cukrem na mleku
dżem jabłkowy (litrowy słoik)
odrobin polewy czekoladowej (opcjonalnie)
galaretka truskawkowa ( ja dałam trochę więcej wody + łyżeczkę żelatyny)
Biszkoptowo-waflowy przekładaniec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Najpierw należy upiec biszkopt. Ubijamy pianę z białek z odrobiną soli, dodajemy następnie cukier, potem żółtka. Przesiewamy mąki z proszkiem do pieczenia i wylewamy na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia. (warto dopasować blaszkę do kształtu wafli, bo ja musiałam się potem natrudzić, żeby odpowiednio połamać wafle). Biszkopt należy piec w 180 stopniach około 40 minut. Wyjmujemy go z blachy i odstawiamy go potem do całkowitego ostudzenia.
2.Gotujemy budyń czekoladowy według instrukcji zamieszczonej na opakowaniu.
3.Przygotowujemy galaretkę i studzimy ją, od czasu do czasu mieszając
Komentarze