CIASTO BISZKOPTOWE SEROWO-TRUSKAWKOWE

4.5 (175 ocen)

  • 1 godz. 40 min

Ciasto biszkoptowe z kremem serowo-truskawkowym i masą krówkową. Ciasto tortowe, bardzo delikatne i pyszne.

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • biszkopt:
    -8 jajek
    -1 szklanka cukru
    -4 budynie czekoladowe
    -1,5 łyżka mąki tortowej
    -2,5 łyżeczki proszku do piecz.

    krem serowo-truskawkowy:
    - 1 kg. sera z wiaderka
    -330 ml. śmietanki 30 %
    -1 szklanka cukru pudru
    -1 cukier waniliowy
    -1 śmietan-fix
    -300 g. truskawek
    -50 g. żelatyny
    -3/4 szklanki wody

    masa krówkowa:
    -1 puszka masy krówkowej-400 g.
    -1 śnieżka

    1/2 tartej czekolady
Wystaw ocenę:

4.5 (175 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Tarty Desery Biszkopty

Ciasto biszkoptowe serowo-truskawkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • biszkopt 1. biszkopt-Białka ubić ze szczyptą soli, potem cukrem. Dodawać po żółtku i ubijać. Na koniec przesiewać budynie z mąką i proszkiem i już mieszać łyżką. Wylać do blaszki z papierem(27x38). Piec ok. 25-30 min. w 175*. Zdjąć papier i ostudzić.Można upiec dzień wcześniej, będzie lepiej przekroić.
  • biszkopt przekrojony 2. Przekroić na dwa placki.
  • krem truskawkowy 3. krem-Truskawki zmiksować, albo rozgnieść widelcem.Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie, ostudzić do letniego.Śmietankę zmiksować z pudrem i cukrem waniliowym, potem śmietan-fixem. Dodawać porcje sera, potem truskawki. Na koniec dolewać zelatynę, ciagle miksując, ale już nie za długo. Wylać na biszkopt w blaszce (z zamkniętymi bokami)
  • 2 placek 4. Przykryć drugą częścią biszkoptu.
  • masa 5. masa-Miękką masę krówkową zmiksować ze śnieżką.Rozsmarować na placku.
  • tarta czekolada 6. Na górę zetrzeć czekoladę i ozdobić w/g własnego gustu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Masa krówkowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować