Biszkoptowe jajeczka w czekoladzie z lukrem

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Kolorowe pisanki , idealne do koszyczka i na świąteczny stół.

  • 2 godz.

Składniki:

  • 300 g biszkoptów
    100 m l likieru jajecznego
    50 g cukru pudru
    2 łyżeczki cukru waniliowego
    100 g masła
    100 g bakali( orzechy , rodzynki , migdały , morele )
    200 g białej polewy czekoladowej(Delecta)
    50 g czekolady deserowej
    3 rodzaje lukru (Dr. Oetker):
    zielony , żółty , różowy
    cukiereczki zielone
    kurczaki z cukru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Biszkoptowe jajeczka w czekoladzie z lukrem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopty pokruszyć i połączyć z likierem jajecznym.
    Następnie dodać masło zmiksowane z cukrami, wsypać bakalie i starannie połączyć składniki. Z przygotowanej masy formować kule w kształcie jajka.
  • 2. Białą polewę przygotować według przepisu na opakowaniu i zanurzać w niej jajka , odstawić do stężenia.
    Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej , lukry przygotować według opisu na opakowaniu.
    Przekładać do rękawa cukierniczego i wyciskać na jajeczkach różne wzory, według swojego uznania.
    Udekorować dowolnie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
jajeczka biszkoptowe

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

jajeczka biszkoptowe

PrzepisyBozeny idealne na Wielkanoc

To może cię zainteresować