Biszkoptowe z masą wiśniową i krówkowo-kawową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.krem-Kawę zaparzyć w 1/4 szklanki wrzątku.Żelatynę rozpuścić w 1/3 gorącej wodzie.Połączyć razem i odstawić do lekkiego przestygnięcia.Śmietankę ubić z fixem. Potem z masą krówkową, dodając po łyżce. Dolewać żelatynę z kawą i zmiksować ale nie za długo.Wyłożyć na biszkopcie.
2.Górę posypać kawą cappuccino i schłodzić.
3.biszkopt-Białka ubijamy ze szczyptą soli i cukrem. Dodajemy po żółtku, ubijamy. Przesiewamy mąkę z proszkiem i kakao.
Delikatnie mieszamy,wykładamy na blachę z papierem do pieczenia.(30x40).
Pieczemy ok. 25-30 min.175*.Po przestygnięciu, przekroić na dwa placki. Albo upiec dwa placki po 4 jajka.
4.masa-Wiśnie odsączyć. Sok dopełnić wodą do 1 l.i ugotować na nim budynie.Odstawić i zaraz wmieszać do niego galaretki. Wsypać wiśnie, mieszać od czasu do czasu do lekkiego tężenia. Wyłożyć na biszkopcie.
Komentarze