BISZKOPTOWE Z MASĄ SEROWĄ, ANANASEM I PIANKĄ

4.5 (141 ocen)

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Ciasto orzeźwiające, bardzo pyszne.Ciasto na biszkopcie z masą serową i pianką. Ciasto z galaretką i ananasem.

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • biszkopt Królowej Wiktorii:
    -5 jajek
    -22,5 dkg. masła
    -22,5 dkg.cukru
    -22,5 dkg.mąki
    -2,5 łyżeczki proszku do piecz.
    -kilka kropli olejku waniliowego
    -szczypta soli
    -3-4 łyżek mleka

    masa serowa:
    -0,5 kg. sera śmietankowego(można z wiaderka)
    -0,5 l.śmietanki 36 %
    -2 czubate łyżki żelatyny
    -1/2 szklanki gorącej wody
    -2 cukry waniliowe
    -4 łyżki cukru pudru

    owoce:
    -1 puszka ananasa

    galaretka
    -2 galaretki czerwone
    -0,5 l.wrzątku

    masa piankowa:
    -1,5 szklanki mleka, albo śmietanki 30 %
    -2 śnieżki
    -2 galaretki agrestowe
    -0,5 l.wrzątku
Wystaw ocenę:

4.5 (141 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Biszkopty Galaretki

Biszkoptowe z masą serową, ananasem i pianką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • BISZKOPTOWE Z MASĄ SEROWĄ, ANANASEM I PIANKĄ 1. W pierwszym wykonaniu,górę ozdobiłam galaretkami jagodowymi.
    (Galaretkę ponalewałam do foremek na orzeszki.)
  • BISZKOPTOWE Z MASĄ SEROWĄ, ANANASEM I PIANKĄ 2. biszkopt-Zmiksować masło z cukrem, ok.10-15 min. Miksować dodając po jajku.Przesiać mąkę z proszkiem, wymieszać. Dolać mleko ,olejek i wymieszać. Przelać do blaszki (30x40) wyłożonej papierem.
    Piec 25-30 min.Odwrócić i zdjąć papier. Ułożyć biszkopt w blaszce z zamkniętymi bokami i wyłożonej wyżej papierem do pieczenia.
  • BISZKOPTOWE Z MASĄ SEROWĄ, ANANASEM I PIANKĄ 3. masa-Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie,schłodzić do letniego.
    Śmietankę ubić z cukrem, potem z serem. Miksować, dolewając letnią żelatynę.Wyłożyć na biszkopt.Ananasy odsączyć i pokroić. Ułożyć na masie serowej.
  • BISZKOPTOWE Z MASĄ SEROWĄ, ANANASEM I PIANKĄ 4. galaretka- Galaretki rozpuścić w gorącej wodzie i ostudzić do tężenia.Wylać na ananas i schłodzić.
  • BISZKOPTOWE Z MASĄ SEROWĄ, ANANASEM I PIANKĄ 5. pianka-Galaretki rozpuścić w gorącej wodzie. Ostudzić do tężenia.Około 100 ml. galaretki odlać do buteleczki z dozownikiem. Mleko albo śmietankę,ubić ze śnieżkami,potem resztą tężejącej galaretki. Rozsmarować na zastygłej galaretce z ananasem.
  • BISZKOPTOWE Z MASĄ SEROWĄ, ANANASEM I PIANKĄ 6. Zostawioną galaretką, polać górę ciasta ''za nitką''.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Ananas Galaretka Sery Śmietanka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować