Biszkoptowe z masą serową, ananasem i pianką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.W pierwszym wykonaniu,górę ozdobiłam galaretkami jagodowymi.
(Galaretkę ponalewałam do foremek na orzeszki.)
2.biszkopt-Zmiksować masło z cukrem, ok.10-15 min. Miksować dodając po jajku.Przesiać mąkę z proszkiem, wymieszać. Dolać mleko ,olejek i wymieszać. Przelać do blaszki (30x40) wyłożonej papierem.
Piec 25-30 min.Odwrócić i zdjąć papier. Ułożyć biszkopt w blaszce z zamkniętymi bokami i wyłożonej wyżej papierem do pieczenia.
3.masa-Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie,schłodzić do letniego.
Śmietankę ubić z cukrem, potem z serem. Miksować, dolewając letnią żelatynę.Wyłożyć na biszkopt.Ananasy odsączyć i pokroić. Ułożyć na masie serowej.
4.galaretka- Galaretki rozpuścić w gorącej wodzie i ostudzić do tężenia.Wylać na ananas i schłodzić.
5.pianka-Galaretki rozpuścić w gorącej wodzie. Ostudzić do tężenia.Około 100 ml. galaretki odlać do buteleczki z dozownikiem. Mleko albo śmietankę,ubić ze śnieżkami,potem resztą tężejącej galaretki. Rozsmarować na zastygłej galaretce z ananasem.
Komentarze