biszkopt - przepis podstawowy

4.45 (146 ocen)

  • 15 min

Prosty przepis na biszkopt, który zawsze się udaje

  • 15 min

Składniki:

  • 3 jajka - oddzielamy żółtka od białek
    1/2 szklanki cukru
    cukier waniliowy
    1/2 szklanki mąki
    łyzeczka proszku do pieczenia
    łyżeczka oleju
Wystaw ocenę:

4.45 (146 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Biszkopty

Biszkopt - przepis podstawowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ubijamy biłaka na sztywna pianę, dodajemy stopniowo cukier i cukier waniliowy, nadal miksujemy. Dodajemy pojedynczo żółtka cały czas miksując. Na koncu łyżką wymieszać przesianą mąkę z proszkiem z powstałą masą, dobrze jesli na powierzchni ciasta pokażą się bąbelki powietrza. Na koncu dodac olej i wymieszac.

Porady

Tak przygotowany biszkopt będzie bazą do wielu ciast i deserów.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować