Biszkopt migdałowy

4.49 (193 ocen)

Biszkopt o wyrazistym smaku migdałów.

Składniki:

  • 6 jajek
    100 g zmielonych migdałów
    125 g rozpuszczonej margaryny
    1/2 szkl mąki
    1/2 szkl mąki ziemniaczanej
    1 łyzeczka proszku do pieczeni
    1 szkl cukru
Wystaw ocenę:

4.49 (193 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Biszkopty

Biszkopt migdałowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka oddziel od żółtek.
    Białka ubij na sztywną pianę, dodaj cukier i zmiksuj. Na koniec cały czas miksując dodawaj po 1 żółtku
  • 2. Do masy dodaj mąki i wymieszaj, na koniec dodaj migdały i masło. Wymieszaj
  • 3. Piecz w 180 stopniach przez 40 min (góra-dół)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Migdały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.28 (243 ocen)

biszkopt kokosowy

To może cię zainteresować