Biszkopt , który zawsze się udaje

4.5 (144 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Mam ten przepis od babci, a ona z gazety z lat 60 tych. Zawsze mi wychodzi, i stanowi przyjemne ciasto samow w sobie, ale i podstawę do tortów i innych deserów.

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - jajka: 6 sztuk
    - mąka: 1 szklanka
    - cukier: 1 szklanka
    - cukier waniliowy: 1 łyżeczka
Wystaw ocenę:

4.5 (144 ocen)

Zobacz również:

Desery

Biszkopt , który zawsze się udaje - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z białek ubijam pianę, pod koniec ubijania dodaję połowę cukru. Drugą połowę dokładnie miksuję z żółtkami. Do żółtek dodaję następnie mąkę. Całość łączę delikatnie drewnianą łyżką z białkami. Przekładam do formy, piekę w 170C ok 35 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować