Biszkopt z ananasem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt:
Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i ubijać do uzyskania
kremowej konsystencji. Dodać żółtka, wodę wymieszaną z octem. Na
koniec dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Delikatnie
połączyć.
Temperatura piekarnika : 180 stopni
Czas pieczenia: 20-30minut
2.Masa:
Sok z dużej puszki ananasów uzupełnić wodą do jednej szklanki i na tym
ugotować budyń dodając jedną łyżkę mąki i jedną łyżkę cukru. 1
kostkę margaryny utrzeć z 4 żółtkami dodawać stopniowo ugotowany
budyń. Do utartej masy dodać pokrojone w kostkę (odsączone ananasy).
3.Beza:
Białka ubić z cukrem, dodać wiórki i upiec na złoty kolor w temp. 180
stopni piec na papierze do pieczenia i ostudzoną beze położyć na masę.
Komentarze