Biszkopt z niespodzianką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt,ubic piane z bialek,dodac cukier,dalej ubijac,dodaczoltka,make,proszek,wymieszac,upiec w nagrzanym piekarniku 200 stopni,20 minut,po upieczeniu i ostudzeniu przekroic,jedna czesc zostawic,a w drugiej zrobic szklanka 5dziurek,na galaretke,pierwsza czesc wykladamy i smarujemy masa wisniowa,kompot odcedzic,gdy nie bedzie trzech szklanek kompotu dolac wody i ugotowac na nim budynie,do ugotowanego dodac polowe wisni,i wylozyc na ciasto,przelozyc biszkoptem z dziurkami,do dziurek powkladac wisnie i pokrojone w mala kosteczke brzoskwinie,zalac wczesniej przygotowana ,rozpuszczona kazda w 2 szklankach goracej wody i juz zastygajaca galaretka,zielono-pomaranczowa,na galaretki wylozyc mase czekoladowa,maslo utrzec z serkami i kakao,na gore wylozyc pozostale czesci biszkopta i polamane herbatniki.
Komentarze