Bigos z pora

4.51 (196 ocen)

Pyszna alternatywa dla tradycyjnego bigosu .Polecam zarówno na codzienną kolację jak i na imprezy ( imieniny ... )

Składniki:

  • 4 pory

    2 kiełbasy śląskie

    1 łyżeczka przyprawy do bigosu

    świeżo mielona sól himalajska

    świeżo mielona papryczka chili

    3 łyżki przecieru pomidorowego

    2 łyżki oliwy z oliwek do smażenia
Wystaw ocenę:

4.51 (196 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Bigos z pora - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pora umyć i pokroić w piórka .

    Kiełbasę pokroić w drobną kostkę .

    Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek , przesmażyć pora , zalać 1 szklanką wody i dusić pod przykryciem ok. 45 minut ( do miękkości pora ) .

    Dodać kiełbasę , przecier pomidorowy i całość smażyć jeszcze przez kilka minut .

    Doprawić przyprawą do bigosu , solą i papryczką chili .

Porady

UWAGA!!! Bigos jest najlepszy następnego dnia , gdy wszystkie smaki się przegryzą .

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować